Klussen in de tuin met een werkbroek aan

De laatste weken worden we getrakteerd op schitterend voorjaarsweer. Als je de trotse eigenaar bent van een woning met een tuin zal je merken dat al het groen in je tuin in deze omstandigheden flink groeit. Dat is natuurlijk heel fijn als je wilt genieten van je vaste en eenjarige planten, maar ook onkruid doet het goed in deze zonnige tijd. De hoogste tijd dus om je werkbroek aan te trekken en in de tuin aan de slag te gaan. En als je toch bezig bent met onkruid verwijderen kan je net zo goed nog meer klussen oppakken.

Achterstallig onderhoud bijwerken in een werkbroek

Niet iedereen is een geboren klusser en de tuin is vaak het onderdeel van de woning dat nogal eens vergeten wordt. En dat is zo zonde, want van een goed onderhouden tuin en tuinmeubilair heb je het hele zomerseizoen plezier. Trek dus snel je werkbroek aan en maak een to-do lijst van de klusjes die in de tuin gedaan moeten worden. Wellicht moeten de schutting, de schuur en/of je tuinmeubels weer nodig in de beits gezet worden. In een werkbroek kan je alle kwasten opbergen die je hiervoor nodig hebt. En vergeet voor het beitsen niet om het hout goed te schuren. Ook alle soorten schuurpapier bewaar je in je werkbroek.

Maak zelf nieuwe tuinmeubelen

Nu het achterstallige onderhoud is bijgewerkt heb je wellicht de smaak te pakken en trek je je werkbroek wederom aan. Dit keer niet voor onderhoud, maar om iets nieuws in elkaar te zetten. Dat oude tuintafeltje kan misschien wel vervangen worden door een nieuw zelfgemaakt exemplaar. In je werkbroek kan je alle benodigde gereedschap bij de hand houden. Denk bijvoorbeeld aan spijkers, schroeven, een hamer en een schroevendraaier. Zo handig dat je dit gewoon in je werkbroek kwijt kan.

Geniet een zomer lang van je mooie tuin

Het is even werk, maar het resultaat mag er zijn. Als het achterstallig onderhoud is weggewerkt en je hebt je oude tuinmeubelen vervangen voor zelfgemaakte nieuwe meubelen is het tijd om volop van je tuin te genieten. Je werkbroek kan, wat de tuin betreft, weer opgeborgen worden. Een zomer lang heb je plezier van je mooie tuin. Maar misschien heb je na het onder handen nemen van de tuin wel de smaak te pakken gekregen en ga je meer klusjes oppakken. Met goede werkkleding kan je iedere klus aan.