Wat te doen met een wespennest in de tuin?

Het kan goed zijn dat je een lange tijd geniet van de tuin zonder door te hebben dat je een wespennest in de tuin hebt. Pas wanneer het aantal wespen zich gaan vermenigvuldigen gaat er vaak een belletje rinkelen. Het vervelende van een wespennest is dat het nu eenmaal niet zomaar opgelost is, het verwijderen ervan moet voorzichtig en zorgvuldig gebeuren. In het beste geval blijft het wespennest heel en kan het verplaatst worden naar een betere plek.

Het vinden is de eerste stap

Maar voordat een nest verwijderd kan worden moet het natuurlijk gevonden worden. En hoe doe je dat? De beste manier is ook de simpelste, namelijk kijken waar de wespen heen gaat. Wanneer je een hoop wespen in de tuin hebt is het redelijk makkelijk om de plek te vinden waar de meeste wespen heen gaan. Het nest kan zich op een hoop locaties bevinden en de locatie bepaalt eigenlijk of het mogelijk is om zelf het nest te verwijderen. Wanneer het nest weggestopt is, is het niet aan te raden het zelf te doen. Wanneer je niet weet hoe dit moet, kan het erg gevaarlijk zijn.

Zelf aan de slag

Wanneer het wel mogelijk is om het zelf te doen zijn een paar manieren om het wat makkelijker te maken voor jezelf. De aller eerste tip is het dragen van beschermende kleding. Een trui met lange mouwen is niet genoeg, wil je niet gestoken worden dan is het belangrijk dat je echt een goed pak draagt. Wespen steken makkelijk door normale kleding heen. Probeer niet het nest te verwijderen maar gebruik bestrijdingsmiddel. Lees alle informatie goed door en zorg dat je niet zomaar begint met het bestrijden van het wespennest. Een groot aantal keer gestoken worden kan ervoor zorgen dat je erg ziek word, het is dus belangrijk dat ook andere mensen weten wanneer je gaat beginnen.

Een professioneel inschakelen

Uiteindelijk is een wespennest verwijderen alleen te verwijderen, maar is het altijd een optie een bedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in het verwijderen van wespennesten. Het risico is voor jezelf vele malen minder groot dan wanneer je het zelf gaat doen. Het is relatief snel gebeurd, zeker wanneer je eigenlijk zelf niet zo goed weet hoe het moet. Wespennest verwijderen arnhem is een van de plekken waar dit kan, maar bijna elke stad heeft bedrijven die hier goed mee kunnen helpen. En voor je het weet zit je weer in een rustige tuin, met insecten maar zonder nesten!