Wanneer kies je voor fysiotherapie

Op het moment dat je klachten aan je bewegingsapparaat hebt dan kan een fysio hilversum je hiermee helpen. Een fysiotherapeut biedt behandelmethodes aan voor jong en oud. Alle voorkomende klachten aan je bewegingsapparaat kunnen behandeld worden zoals lage rugklachten, nekklachten of klachten die voorkomen uit bijvoorbeeld een reumatische aandoening. Als je hoofdpijn, schouderpijn, kniepijn of andere pijnklachten hebt dan kan een fysiotherapeut je hiermee helpen met een op maat gemaakte behandeling voor je persoonlijke situatie. Een onderdeel van een behandeling van fysiotherapie kan een massage zijn of oefeningen. Sommige fysiotherapeuten bieden ook nog andere behandelingen aan zoals manuele therapie hilversum.

Het moment om te kiezen voor een goede fysiotherapeut

Als je al langer last hebt van klachten die je dwars zitten of je dagelijkse activiteiten belemmeren dan is het tijd om hierbij hulp te zoeken. Het kan zijn dat je tijdens het sporten een blessure hebt opgelopen, verkeerd bewogen hebt of te lang met een verkeerde houding hebt rondgelopen. Dit kan de oorzaak zijn dat je ook aanvullende klachten ontwikkeld doordat je bijvoorbeeld bepaalde bewegingen vermijdt en zo langzaamaan steeds verder in een cirkel van bewegingsklachten terecht komt. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk doorbreken en behandelingen fysiotherapie kunnen je hierbij helpen.

Wat doet een goede fysiotherapeut

Een goede fysiotherapeut die gaat met je doornemen welke klachten je allemaal ervaart aan je bewegingsapparaat en brengt deze in kaart. Vervolgens gaan ze opzoek naar de oorzaak en wordt er een plan van aanpak opgesteld met als doel om je klachten te verminderen of uiteindelijk zelfs te laten verdwijnen. Ieder plan van aanpak en de doelstelling hiervan is op maat en afgesteld op je persoonlijke situatie. Er kan gebruik gemaakt worden van verschillende behandeltechnieken zoals massage, dry needling, manipulaties, taping of oefeningen om je klachten aan te pakken. Voor iedere klacht aan je bewegingsapparaat bestaat er wel een gepaste behandeling en een fysiotherapeut is erin gespecialiseerd om dit uit te zoeken en te zorgen dat er een oplossing voor je probleem komt. Hierbij wordt er ook gezorgd dat je spieren en gewrichten sterker worden gemaakt zodat je ook in de toekomst beter kan blijven bewegen. Een fysiotherapeut maakt ook gebruik van moderne apparatuur om de behandelingen te verbeteren. Het is belangrijk dat als de klachten eenmaal verminderd zijn of zijn verdwenen dat ze ook wegblijven en daarom is een gedeelte van de behandeling ook gericht op preventie of terugval.