Waarom iedereen Bangkok eens moet bezoeken

Bangkok ligt in centraal Thailand, in de Chao Phraya-rivierdelta. Begonnen als een kleine handelspost in de 15e eeuw, herbergt de Thaise hoofdstad nu meer dan 8 miljoen inwoners en geldt Bangkok als een van de financiële en politieke machtscentra in Zuidoost-Azië. Tropisch Bangkok heeft een van de warmste klimaten, maar het is ook een van de meest gewilde reisbestemmingen. Gebaseerd op criteria als cultuur, bezienswaardigheden, eten, shoppen en prijs/kwaliteitverhouding, wint Bangkok herhaaldelijk de hoogste reisonderscheidingen voor Beste Stad ter Wereld. Deze stad is zeker een aanrader om te bezoeken tijdens jouw rondreis Thailand.

De stad van de engelen

Bangkok is een caleidoscoop van contrasten die de zintuigen tegelijkertijd betoveren en belagen. En die contrasten tussen het oude en het nieuwe, dynamiek en sereniteit zorgen ervoor dat reizigers er steeds weer terugkeren. Bangkok staat ook bekend als Krung Thep, de stad van de engelen. Als je voor het eerst naar deze hete, kolkende metropool komt, vraag je je af waar al die engelen dan zijn. Maar ze zijn er wel degelijk! Kijk naar de gracieuze manier waarop de mensen zich hier bewegen en je zult het beter begrijpen. Het hart van de stad wordt gevormd door de rivier en de kanalen. Klauter aan boord van een longtailboot en ervaar de stad vanaf het verkoelende water. Ga vervolgens weer van boord bij een van de vele tempels op de oevers van de rivier. Een van de belangrijkste is Wat Pho, waar zich de liggende Boeddha bevindt. Vergeet niet naar de voeten van het standbeeld te kijken, die zijn namelijk ingelegd met 108 parelmoeren symbolen van de Boeddha. Gooi muntjes in de 108 bronzen schalen. Je ontvangt er zegeningen en geluk voor terug.

Thaise cultuur

Het oog voor detail dat zo kenmerkend is voor Thailand en dat je in de tempels aantreft, vind je ook terug in het dagelijkse leven in Bangkok. Elk jaar tijdens het Loi Krathong-festival, komen de Thai samen om ongelooflijk decoratieve offergaven te maken voor de watergeesten. Deze offeranden worden te water gelaten, wat symboliseert dat je je boosheid en negatieve gedachten loslaat. Misschien is dat de reden waarom de inwoners van Bangkok zo kalm en goedgehumeurd blijven, zelfs als de moesson af en toe voor overstromingen zorgt. Thailand is een land van fantastische tradities.

Eten in Bangkok

Zelfs de eenvoudigste handelingen worden kundig en gracieus uitgevoerd, vooral als het om de kunst van de voedselbereiding gaat. Van vijf sterren tot funky, er zijn meer dan 50.000 plaatsen in Bangkok waar je kunt eten. Als je een foodie bent die op zoek is naar het paradijs, dan vind je dat in de straten van Bangkok. Veel reizigers komen uitsluitend naar Bangkok voor het eten op straat wat overigens spotgoedkoop is!