Het leukste bouwspeelgoed voor de kleine bouwers

Soms al thuis en anders op de basisschool komen kinderen in aanraking met bouwspeelgoed. Bouwspeelgoed kan bestaat uit blokken, lego of andere dingen die in elkaar gezet kunnen worden of aan elkaar vastgemaakt. Bouwspullen zijn ontzettend goed voor de ontwikkeling van een kind. Vooral de grove motoriek wordt bijvoorbeeld met blokken ontwikkeld. Maar ook de fantasie en samen spelen wordt met bouwspeelgoed aangesproken. In de blog het leukste bouwspeelgoed.

Houten bouwspeelgoed

De ouderwetse bouwblokken, wie kent ze niet. Deze blokken worden vooral op de basisschool veel gebruikt maar ook thuis kan het prima speelgoed zijn. Blokken vallen meestal onder het houten bouwspeelgoed en kunnen verschillende bouwdoeleinde hebben. Je hebt de blokken. Hier staat niet op afgedrukt of geschreven. Met deze blokken kunnen de kinderen gewoon lekker bouw waarbij er vooral grote torens ontstaan. Hoe groter de toren, hoe beter natuurlijk. Ook bestaan er blokken met cijfers en letters erop afgedrukt. Deze blokken worden vaak gebruikt om het leren lezen of leren rekenen op een spelenderwijs aan te bieden. Kinderen vinden deze manier vaak veel leuker en interessant dan leren uit een boekje. Als laatste zijn er ook blokken in verschillende kleuren en vormen. Deze blokken zijn vooral voor de hele jongen kinderen om spelenderwijs de zintuigen te prikkelen.

Gereedschapsset

Naast de blokken is er natuurlijk nog veel meer bouwspeelgoed waar kinderen dol enthousiast van worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gereedschapsset. Deze set is vaak voorzien van een plakje, bijbehorende figuren, speelgoed spijker, speelgoed schroeven, speelgoed schroevendraaiers en speelgoed hamers. Kinderen maken hiermee op spelenderwijs kennis met het echte bouwen. Vooral de jongen vinden deze manier van ontdekken ontzettend leuk. Op school wordt dit ook aangeboden en juffen zien dat dit vaak toch als een van de eerste dingen wordt gekozen. Naast de gereedschapsset heb je ook ander bouwspeelgoed zoals vrachtwagens en hijskragen. Ook deze vinden kinderen ontzettend leuk.

K’NEX

K’NEX is behoort ook onder het bouwspeelgoed en zijn onderdelen van plastic die aan elkaar bebonden worden door middel van een schakeltje. Met K’NEX kan er flink wat op los gebouwd worden. Door het dunnen en fijne materiaal is dit bouwspeelgoed meer geschikt voor gedetailleerde bouwsels zoals dieren of auto’s. Bouwsels van K’NEX kunnen zelfs tot leven worden gebracht met een motortje. Een auto kan dan echt rijden of een reuzenrad kan dan echt bewegen. Zeker voor de iets oudere kunnen is dit bouwspeelgoed een zeer leuk tijdverdrijf. Ook wordt de fantasie heel erg getriggerd omdat kinderen van alles kunnen bouwen.