Epdm, de beste dakbedekking voor jouw dak.

Binnen in huis zie je vaak al snel als iets aan vervanging toe is. Dit geldt ook wel redelijk voor de buitenkant voor je huis maar hoe zie je dat eigenlijk aan je dak. Wanneer weet je of je dak aan vervanging toe is en wat voor materialen kun je dan bijvoorbeeld het beste gebruiken? In dit blog geven we je graag wat tips en tricks over jouw dak.

Is mijn dak aan vervanging toe?

Als je dak lek is je zak zeker aan vervanging toe maar soms is je dak ook aan vervanging toe terwijl jij het misschien wel helemaal niet door hebt. Als je huis wordt gebouwd dan ga je er natuurlijk van uit dat de buitenkant een leven lang mee gaat. Dit is met je dak dus helaas niet altijd het geval. Om te weten of je dak aan een renovatie toe is dien je alleen wel het dak op te gaan. Bij een schuin dak wordt er vaak gebruik gemaakt van dakpannen. Zijn de dakpannen verschoven, zitten er scheurtjes in de dakpannen of zijn de dakpannen er jouw mening niet meer uit zoals ze er uit moeten zien dat heb je best kans dat je dat ook renovatie toe is. Voor een plat dak geldt dat je scheurtjes in de EPDM ziet verschijnen. EPDM is de éénlaags synthetische rubber die op je dak is geplaats.

Voor welk materiaal kan ik het beste kiezen?

Heb je een plat dak dan kun je het beste (weer) voor EPDM dakbedekking kiezen. EPDM dakbedekking is milieuvriendelijk, gaat zeer lang mee en is onderhoudsvrij. Daarnaast is het ook zeer licht waardoor je dak verder geen grote druk ondervind. Ook is het uv- en zonbestendig waardoor deze dakbedekking voor een lange tijd van goede kwaliteit blijft. Heb je een schuin dak dan kun je het beste (weer) voor dakpannen kiezen. Dakpannen zijn relatief goedkoop maar wel ontzettend sterk. Ben je er nog niet zeker van dan je kun je misschien advies inwinnen bij een dakbedekking-specialist.

Wat gaat het kosten?

Helaas is een renovatie wat betreft iets in of rondom je huis nooit goedkoop. Zorg er daarom dus altijd voor dat je tenminste een kleine buffer hebt die deze kosten eventueel gedeelte kan dekken. Daarnaast is het dak van je buren misschien ook wel aan vervanging toe. Mochten er een aantal uit de buurt mee willen doen scheelt dit vaak ook al iets in kosten zodat het in ieder geval nog wel een soort van leuk blijft.