Vouwkratten, multifunctioneel inzetbaar!

We hebben het allemaal weleens gehad, sta je met een winkelkar vol spullen en ben je voor de zoveelste keer vergeten een tas mee te nemen. Natuurlijk zijn er altijd plastic tasjes te koop, maar die verzameling van ongebruikte winkeltasjes groeit daarmee ook elke keer een stapje verder. Een aantal maanden geleden heb ik daarom de overstap gemaakt naar een andere manier waarmee ik altijd en overal spullen kan vervoeren: vouwkratten. 

Onderweg

Vouwkratten hebben we denk allemaal weleens van gehoord. Ze nemen weinig ruimte in beslag door het handige inklap systeem, zijn handig op elkaar te stapelen en gaan daarnaast ook nog eens langer mee dan een dun plastic tasje. In het begin gebruikte ik de kratten alleen voor de boodschappen, iets waar vele andere mensen het ook voor gebruiken. Er ligt standaard een opgevouwen krat in de achterbak van mijn auto, die vervolgens mee de supermarkt in gaat. Met de zelfscanner in de hand orden ik tijdens het winkelen gelijk alle boodschappen in de uitvouwbare kratten. Maar er is nog zoveel meer waar ze voor ingezet kunnen worden.

Zo ben ik in verloop van tijd de plastic bakken ook voor andere dingen gaan gebruiken. De  speelhoek van de kinderen is netjes opgeruimd, de ruimte bij de wasmachine ligt niet meer vol met rondslingerende was, de voorraadkast is een overzichtelijk geheel en ook de schuur vol tuingereedschap is weer begaanbaar. Een heerlijk geordend en opgeruimd huis! 

Vakantie

Ook zit de vakantietrip eraan te komen en is momenteel de camper nog een zooitje. Iets wat de aankomende week op de planning staat is het ordenen van deze chaos en dus zullen de kratten worden ingezet als opbergboxen voor bijvoorbeeld het keukengerei. Omdat ze makkelijk te stapelen en weinig ruimte in beslag nemen, neem ik er daarnaast ook een paar extra mee. Altijd handig!

Werk

De robuuste bakken kunnen makkelijk tegen een stootje en worden daarom ook op mijn werk veelvuldig ingezet. De mannen op de bouwplaats gebruiken de kratten voor de opslag van gereedschap, het transport van goederen en ook het magazijn staat er vol mee. Op kantoor staan er ook een aantal bakken vol met geordende mappen. Het handige aan opvouwbare kratten is dat ze meerdere maten bestaan, zo heb je voor ieder gebruik de perfecte maat. 

Of het nu gaat om het vervangen van dat plastic tasje in de supermarkt, het opruimen van je huis of het ordenen van de werkplaats, de multifunctionele vouwkratten kun je, naar mijn idee, nooit genoeg hebben.