Engels stage verslag inleveren

De afgelopen 10 weken heb ik stagegelopen bij de rechtbank. In die 10 weken heb ik heel veel mogen leren over wat er allemaal bij komt kijken. Het is niet alleen in de recht zaal zitten maar het voorwerk, het inlezen, het goed op papier zetten. Dit zijn allemaal dingen die je vaak niet ziet wanneer je je meldt bij de rechtbank. Daarnaast snap ik de functie van het openbaar ministerie tijdens een recht zaak veel beter.

 

 

Eindverslag in het Engels

Wel een puntje na mijn stage, ik moet een verslag maken, in het Engels. Engels spreken is geen enkel probleem, ik begrijp wat een ander zeg en de zinsopbouw gaat prima tijdens het praten. Echter werkt dit niet hetzelfde als op papier, in mijn geval dan. Het lijkt wel alsof ik een black out krijg wanneer ik achter mijn laptop zit. Tijdens het maken van mijn verslag probeer ik op allerlei manieren te controleren op mijn Engelse zinnen wel kloppen. Vertaalprogramma’s zijn nog slechter in Engels dan dat ik ben dus dat schiet ook niet op. Mijn verslag is na dagen staren, proberen wat op papier te zetten en de juiste volgende aanhouden, toch een soort van gelukt. Nu hoop ik maar dat het Engels toch een beetje klopt.

 

 

Tip van een medestudent

Een medestudent en een soort van vriendin vertelde er ook erge moeite mee te hebben gehad. Zij raadde mij aan om verslag nakijken Engels te googelen. Dan zou ik op een goede website uitkomen die het nakijken Engels voor je doen voor een klein bedrag. Ik twijfelde geen moment en na het vinden van de website, stuurde ik het verslag op. Na een dag kreeg ik al reacties. Het was een hele lijst met dingen die ik aan moest passen, zie je nou wel! Gelukkig is er dit soort hulp, kunnen we wel stellen. Al hoewel ik de woorden wel goed had, klopte de volgorde niet. Daarnaast, heel erg stom, moest ik meer letten op hoofdletters. Dat zijn dingen waar je dan niet op let. Na het veranderen van alle dingen in de lijst stuurde ik nogmaals mijn verslag op. Nogmaals werd met het verslag nagekeken op mijn Engels en bleek nog 2 fouten te hebben gemaakt bij het veranderen. Na aanpassingen stuurde ik het verslag naar de leraar van het vak. Na 2 weken in spanning te hebben gezeten kreeg ik het verlossende woord, mijn leerkracht vond mijn verslag heel erg goed en complimenteerde mij op de woordkeuze. Nou meneer, dat was ik eigenlijk niet, toch vertel ik dat niet en loop ik weg met een dikke 8!