Een kettingzaag als toevoeging voor de zomer

In de zomer moet er weer veel in de tuin gewerkt worden om de tuin mooi en gezond te houden. Liefhebbers van natuur zullen veel planten en bomen in hun tuin hebben staan. Dit is mooi, maar vereist ook veel onderhoud. Met een kettingzaag is een groot deel van dit onderhoud zo gedaan! Lees snel verder hoe je aan de slag gaat met zo’n stuk apparatuur!

Waar kun je een kettingzaag voor gebruiken?

De kettingzaag wordt vaak voor twee toepassingen gebruikt: snoeien en hout zagen. Wat betreft snoeien is een kettingzaag heel handig als je een boom of grote struik wilt gaan snoeien. De grote takken kunnen niet doorgeknipt worden en een handzaag is vaak lastig in gebruik en kost veel energie. Met een kettingzaag is je tuin in no-time gesnoeid. Daarna kun je dan het snoeihout tot brandhout zagen met dezelfde kettingzaag. Zo kun je na een dag in de tuin werken lekker bij een kampvuurtje gaan zitten te genieten van de tuin!

Wat voor soorten kettingzagen zijn er?

Voordat je een kettingzaag gaat kopen, moet je eerst bedenken wat voor soort je wilt hebben. Je hebt namelijk verschillende soorten aandrijvingen, en op basis van welke klus je gaat uitvoeren kies je dan vervolgens de soort kettingzaag. Er zijn accu- benzine- en elektrische kettingzagen. Ook zijn er veel verschillende soorten blad lengtes. Deze variëren meestal van 25 tot 50 centimeter. Een boom omzagen vereist een langer blad. Kleinere planten hebben een minder groot blad nodig. Je kunt wel met een groot blad kleinere planten snoeien, maar dat is onnodig risicovol en je kunt er ook minder precies mee snoeien waardoor je sneller fouten kan maken.

Een kettingzaag kopen bij De Boer Drachten

Nu moet je alleen nog een kettingzaag kopen. Dit doe je of online, of in de winkel. Voor zo’n groot stuk gereedschap is het aan te raden om naar een winkel te gaan. Online kun je zeker het voorwerk doen waar kettingzagen te koop zijn en welke soorten elke winkel heeft. Toch wil je met zo’n stuk gereedschap het eerst in handen hebben voordat je het koopt. Daarnaast zit er ook een stuk uitleg bij wat betreft het veilig handelen. Het is beter te begrijpen als een expert dat fysiek uitlegt dan dat je het leest of ziet op internet! Kies voor een vakman die voor kwaliteit en service gaat om zeker te weten dat je een goed staaltje gereedschap koopt! De Boer in Drachten is zo’n vakman. Deze winkel bevat veel assortiment, en het bedrijf heeft al meer dan 85 jaar ervaring in dit vakgebied. Ook hebben ze service medewerkers en monteurs die altijd voor de klant klaar staan. Het bedrijf repareert zelfs kapot gereedschap, dus de service gaat door na de aankoop! Echt een aanrader om hier een kettingzaag te kopen.