Op zomervakantie naar IJsland

IJsland

IJsland is een van de mooiste landen van Europa. Toch is het een land waar niet veel aan gedacht wordt. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat het een ontzettend klein landje is met maar een gelimiteerd aantal inwoners. Als vakantieland is het daarom niet zo bekend maar dit is juist fantastisch voor diegenen die wel graag naar dit prachtige land op vakantie willen. Zeker aangezien een hittegolf momenteel Europa teistert kan het zeer verstandig zijn om naar een koeler land op vakantie te gaan. In dat geval is een stedentrip Reykjavik een fantastisch idee. In dit artikel bespreek ik de leukste aspecten van IJsland en Reykjavik.

Walvissen

Een vakantie naar IJsland is een bijzondere ervaring. Het is een vulkanisch eiland waardoor er een hoop bijzondere dingen te zien zijn. Iets wat je absoluut niet mag missen als je naar IJsland gaat is het bezichtigen van walvissen. Waar in veel tropische landen het mogelijk is om dolfijnen in het wild te zien, is IJsland een fantastische plek om walvissen te spotten. Er zijn meer dan 20 verschillende walvis soorten te zien in de oceaan rondom IJsland. Er zijn verschillende tours die voornamelijk vertrekken vanaf drie verschillende locaties. Het makkelijkst is om te vertrekken uit Reykjavik. De beste plek om van vandaan te vertrekken desondanks is Husavik. Dit komt omdat er gigantisch veel walvissen door de fjorden van Husavik trekken. Er is hier namelijk veel voeding te vinden voor de dieren.

Blue Lagoon Spa

Voor de feestbeesten onder ons is Reykjavik de beste plek om een nachtje te gaan stappen. Een van de nadelen aan IJsland is wel dat alcohol relatief duur is. Dit heeft te maken met het feit dat er grote belastingen worden geheven op alcohol. Als je toch goedkoop wilt drinken kun je het beste gebruik maken van de juiste tijdstippen en naar Happy Hour gaan.

Een van de mooiste plekken in IJsland om te bezoeken is de ‘Blue Lagoon Spa’ De spa wordt door de aarde opgewarmd en ligt vlakbij het vliegveld. Om deze reden is het een van de beste locaties om meteen na aankomst te bezoeken. De spa ligt niet alleen prachtig maar is ook nog eens best wel groot en het water heeft een prachtige kleur. IJsland is een fantastisch land dat heel veel te bieden heeft en daarom zeker een trip waard. Mogelijk is het de perfecte vakantielocatie in de huidige hittegolf die over Europa hangt.