Stedentrip!

Met mijn drie beste vriendinnen besloten we vorig jaar op tijd een vakantie te boeken. We zitten allemaal fulltime op school of hebben een vaste baan, dus er gaat een heel gedoe van vrij vragen dagen, uitwisselen en vervanging zoeken aan vooraf. We besloten dus in de winter alvast samen te komen en een leuke vakantie te bedenken. Omdat we allemaal heel verschillend zijn, kwamen we er moeilijk uit. De één wilde een week naar de zon, de ander wilde ongerepte natuur verkennen en ik wilde eigenlik vooral cultuur snuiven en shoppen. Het antwoord was duidelijk; een stedentrip kwam ons allemaal het beste uit!

Waar naartoe?

Een stedentrip is natuurlijk een vakantie (soms een paar dagen, meestal niet veel langer dan een week) naar een stad in een ander land. Bekende stedentrips zijn Barcelona, Venetië, Berlijn, en bijvoorbeeld Parijs. Het idee is dat je kortstondig een andere stad bezoekt waar je tegelijkertijd cultuur gaat snuiven (in de vorm van rondlopen, verkennen, shoppen, wijntjes drinken en musea’s bezoeken) en ook een beetje het vakantie gevoel hebt. Dus ook zonnen of wandelen in de natuur. Zo zit er voor iedereen wel wat in deze stedentrip!
Omdat wij allemaal al wel eens op de bekende plekken zijn geweest zoals Barcelona, Milaan, en andere plekken in Europa, besloten we een verrassingsreis te plannen. Dit kan heel gemakkelijk. We kochten een kaart met daarop een code, voerden die online in bij het boeken en vlogen vanuit Schiphol vervolgens naar een onbekende bestemming met WeFlyCheap. Je weet bij zo’n reis dus ook niet wat je in  moet pakken! Hoe ‘pakten’ wij dit aan?

Goed om te weten

In een kleine handbagagekoffer neem je zo veel mogelijk verschillende spullen mee. Wandelschoenen deed je aan, slippers in de koffer. Zonnebrand check, maar ook een sjaal en muts. Bikini kan niet ontbreken natuurlijk, maar een maillot ook niet. Je weet het niet! Met kleine fannypacks vol paspoorten, make-up, zonnebrillen en labello’s kwamen wij aan op het vliegveld. En de bestemming werd….Sofía, Bulgarije! We waren er allemaal nog nooit geweest, dus Google-den snel hoe het eruitzag. Imponerend, gotische kerken, grote pleinen, en vrij mooi weer. Ook prettig: het was daar spotgoedkoop. Een luxehotel kamer was daar één derde van wat het hier in Nederland zou kosten. Top!

Al met al was het een goedkope, super leuke stedentrip. We hebben veel geleerd over het land en de cultuur, en hebben weer een stukje van de wereld verkend. Daar gaat het uiteindelijk om, toch?