Op maat in de cloud met een Private cloud oplossing

IT binnen bedrijven is tegenwoordig een hot item. De ontwikkelingen op dit vlak gaan razendsnel en dat maakt ook dat je als bedrijf sneller moet kunnen veranderen om daar op in te spelen. Niet alleen om up to date te blijven met je IT maar ook om snel te kunnen inspelen op je snel veranderende markt. Veel bedrijven zijn daarom afgelopen jaren bezig geweest om de IT flexibeler in te richten. Een beweging richting de cloud is hierin een veel voorkomende beweging. En daarin is de Private cloud oplossing weer één van de mogelijkheden. Grotere bedrijven kiezen hier eerder voor omdat ze daarmee de Private cloud specifiek op maat kunnen laten maken voor hun organisatie.

Wat houdt Private cloud precies in?

Een Private cloud omgeving houdt kort gezegd in dat de cloud omgeving alleen toegankelijk is voor het betreffende bedrijf. Kwa autorisaties e.d. kan het ook helemaal op maat van het betreffende bedrijf gemaakt worden. Het verschil in hoe je het inricht is of het datacenter waar alles staat opgeslagen op de locatie van het bedrijf staat of dat deze staat bij de partij die de Private cloud beheert voor het betreffende bedrijf. Vaak heeft dit ook wel weer met de grote van het bedrijf te maken. Hoe groter hoe logischer het is om de IT expertise zelf in huis te halen en dit soort zaken zelf te organiseren. Je hebt daarmee meer zelf in eigen hand. Ben je kleiner dan wordt het vaak te kwetsbaar om dit zelf in eigen hand te hebben en is het logischer om het uit te besteden aan een professionele partij die hier dagelijks mee bezig is. Het maakt je ook flexibeler doordat de partij waar je je Private cloud aan hebt uitbesteed makkelijk deze omgeving kan opschalen als je groeit.

Welke cloudomgevingen zijn er nog meer buiten Private cloud?

Er zijn nog twee andere cloud varianten. Dit is Public cloud en Hybrid cloud. Public cloud is het meest bekend. Denk hierbij aan de welbekende office365 oplossingen. Zeker voor kleinere bedrijven is dat ideaal. Heel toegankelijk en vaak is er alles mee mogelijk wat nodig is. Hybrid cloud is een groeiende vorm omdat je de voordelen van de twee andere varianten kunt inzetten. Het is daarmee flexibel en op maat in te richten tegen een acceptabele investering. Kortom laat je goed informeren want Private cloud is niet de enige oplossing als je naar de cloud wil.