Heb je tegenwoordig nog een VGA kabel nodig?

Een VGA kabel ken je. Dat weet ik zeker. Het is namelijk die kabel die van je monitor naar je computer gaat. De VGA kabel is die kabel met die twee blauwe schroeven eraan. Iedereen die wel eens een computer heeft aangesloten op een monitor is zo’n kabel minimaal één keer tegengekomen. Maar is de VGA kabel nu nog steeds een belangrijk onderdeel? Jazeker! Je hebt ook nu nog steeds zo’n kabel nodig om het beeld over te brengen van je computer naar je monitor. Dus ook op de nieuwste platte schermen zit een VGA aansluiting.

Een VGA kabel in dit draadloze tijdperk? Echt?

Ja. Je wilt immers, ook in dit draadloze tijdperk dat de beelden goed worden overgebracht van je computer naar je monitor. Daar heb je dus nog steeds echt een kabel voor nodig. Je kunt met een VGA kabel dus alleen beelden overbrengen, voor audio heb je nog een andere kabel nodig. Dit is meestal een 3,5 mm jack kabel. Met deze kabels zorg je ervoor dat je goed aan het werk kunt en dat je alles kunt zien en horen terwijl je bezig bent.

Een VGA kabel moet niet te lang zijn

Zoals bij de meeste kabels, geldt ook voor de VGA kabel dat deze niet te lang moet zijn. Hoe langer de kabel, hoe meer informatie er onderweg verloren gaat. En daar heb je de kabel niet voor aangeschaft. Je kunt dus het beste even goed meten voor je de kabel bestelt. Te kort is niet goed, maar te lang ook zeker niet. Wanneer je de juiste lengte kabel hebt besteld, merk je dat direct in de beeldkwaliteit. En denk nou niet dat die blauwe schroeven er voor de grap aan toegevoegd zijn, gebruik ze. Door deze blauwe schroeven zorg je namelijk voor de allerbeste verbinding van je computer naar je monitor.
Vga

Een VGA kabel bestel je natuurlijk online

We willen al heel lang niet meer de deur uit om boodschappen te doen. Laat staan naar een winkel om een kabel te kopen. Een VGA kabel bestel je daarom ook gewoon online. Heb je ook een kabel nodig voor audio? Dan bestel je die er natuurlijk direct bij. De kabels zijn helemaal niet zo duur en kunnen je beleving verbeteren. En dus ook je werk. En het allermooiste? Als je de kabel voor 22.00 uur bestelt en betaalt, dan heb je ‘m de volgende dag al in huis.