Mini make-over: catproof je appartement

Eerder schreef ik al dat mijn kleding niet zo modieus is. Mijn appartement is ook niet echt modieus, geloof ik. Het staat namelijk vol met vintage meubels en planten, afgewisseld met af en toe een noodzakelijk item van de Ikea. Nu is het wel zo dat vintage en planten in de mode zijn, dus wat dat betreft is mijn stekje misschien juist heel erg hip. Hoe dan ook, met de komst van een kattenvriendje moest er wel het een en ander veranderen. Ik was even bang dat de hele “look en feel” van mijn huisje teniet gedaan zou worden door de toevoeging van veelkleurige kattenmeubels, maar dat viel gelukkig heel erg mee. Hieronder lees je meer over deze mini make-over.

Op winkeltoer

De belangrijkste kamer in mijn huis in de woonkamer. Niet alleen omdat dit de grootste ruimte is, het is ook de kamer waar ik de meeste aandacht aan heb besteed wat betreft het meubilair. De woonkamer is natuurlijk toch de kamer waar je gasten ontvangt! Vol goede moed trok ik naar de dierenwinkel in mijn woonplaats om de nodige kattenmeubels aan te schaffen. Een hangende mand voor aan de radiator, een krabpaal en leuke speeltjes waren zo geregeld. Anders dan ik had verwacht zijn er ook hele mooie huisdierspullen te koop, bijvoorbeeld de cactusvormige krabpaal van Beeztees. Extra meubels toevoegen was dus geen probleem, maar waar ik niet over na had gedacht is dat ik ook iets weg moest halen!

Giftige planten

Het blijkt namelijk dat katten, ondanks dat het echte vleeseters zijn, af en toe ook een hapje van een plant kunnen nemen. Ze kunnen daar eigenlijk niet zo goed tegen en kunnen ziek worden door het eten van planten. Dat is niet fijn voor je kat! Bovendien loop je het risico dat je kat moet overgeven, niet prettig voor het dier en ook niet voor jouw mooie lichtgrijze bank. Maar wat nog erger is, er zijn ook planten waar katten doodziek van kunnen worden. Om die reden moest ik mijn geliefde agaveplanten weggeven aan een vriendin, net zoals mijn Ficus. Was dat even balen! Gelukkig zijn er ook planten die geen risico vormen, zoals verschillende soorten palm, varens en de Bromelia.

Eigen willetje

Ze zeggen altijd dat katten eigenwijs en arrogant zijn. Mijn kat is een lieverd hoor, maar ik moet toegeven dat dit wel een beetje waar is. Want alle goede bedoelingen ten spijt, blijkt dat mijn lieve viervoeter helemaal geen gebruik maakt van haar kattenmand of speeltjes. Veel liever doet ze een dutje in de mand waar het oud papier in ligt of krabt ze mijn houten stoelen kapot in plaats van de krabpaal. Oeps! Zo blijkt maar weer dat katten echt een eigen wil hebben. Gelukkig is de krabpaal mooi om te zien- dan heeft tenminste één iemand er nog plezier van (ik!).