Blijkbaar zijn mijn schoenen stiekem modieus!

Modekennis

Over het algemeen ben ik niet erg modieus. Althans, ik wil niet zeggen dat ik volledig smakeloos over straat ga, ik bedoel vooral dat ik weinig verstand heb over actuele mode. Ik snap ook eerlijk gezegd niet zo goed hoe mensen hiervan op de hoogte blijven. Heb je hier bepaalde tijdschriften of programma’s voor die je op de hoogte houden? Is er een modieuze nieuwsbrief? En geven mensen dan meteen hun huidige kleding weg aan het goede doel om mee te kunnen komen met de nieuwste mode, om het seizoen er na deze cirkel van kopen en wegdoen te kunnen herhalen? Wat is het geheim? Ik zocht het uit!

Sites to the rescue!

Blijkbaar ben ik niet alleen in dit raadsel. Een simpele zoektocht naar ‘laatste mode’ op Google brengt me bij tal van sites van bedrijven die ik alleen ken uit het Glossy-rek bij mijn lievelingssupermarkt. De soort blaadjes die ik normaal niet lees maar voor vakantie hele bundels van aanschaf. Deze sites hebben allemaal een aparte pagina waar ze de laatste mode aan je doorbrieven, inclusief tips hoe dit te combineren én tips waar je deze kan kopen. Handig! Sommige sites maken het nog beter en laten naast kleding ook de hipste kapsels en make-uptrends van het moment zien.

Modevoorwerp

Ik heb even rondgekeken maar merk dat mijn mening over de mode van 2019 nogal verdeeld is. Enerzijds lijken de grote broeken (yay, jaren ’70!) weer terug te komen, anderzijds lijken er ook een aantal schoenen uit de jaren ’90 en ’00 terug te komen waar ik echt niet dood in gevonden wil worden. Sowieso zorgt dit rondkijken er voor mij niet voor dat ik naar de winkel ren om mijn collectie aan te passen. Hebben anderen dit wel? Ben ik gewoon slecht hier in? Zou kunnen. Ik vind het persoonlijk niet zo erg. Ik denk dat het belangrijker is om je echt goed te voelen in je kleding. Dan straal je pas echt. Gelukkig blijkt uit deze zoektocht dat ik één kledingstuk bezit wat zowel op het moment in de mode is, alsmede goed voelt voor mij. Dit zijn mijn Nubikk dames laarsjes: van die zwarte laarsjes met een wat dikkere zool, met gespjes. Ze zijn wat hoger en staan daarom superleuk onder een zwarte skinny. Maar ook een jurkje geven ze een leuke  twist: het maakt alles net iets stoerder. Dit zijn mijn favoriete schoenen en, volgens de sites die ik voor deze blog heb afgespeurd, wederom in 2019 een mode-item. Ben ik toch nog een beetje modieus.