Je vloer schoonmaken doe je zo!

Een vloer schoonmaken, dat gebeurt in vele huishoudens minstens één keer per week. Bijna iedere dag wordt er wel een stofzuiger door het huis gehaald maar echt schoonmaken, dweilen bijvoorbeeld, gebeurt voornamelijk in het weekend. We willen natuurlijk wel in een fris huisje wonen. Toch maak niet iedereen zijn vloer op de juiste manier schoon. In dit blog vertellen we je daarom graag hoe je dit wel doet.

Kies de juiste schoonmaakmiddelen

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten vloeren. We kennen natuurlijk de laminaat vloer maar ook de pvc vloer, de houten vloer, de marmeren vloer en zelfs andere natuurlijke stenen vloeren zijn ons niet onbekend. Ieder vloer heeft zo’n zijn eigen eigenschappen en daarmee voordelen en nadelen. Door deze speciale eigenschappen heeft iedere vloer in principe al zijn eigen manier van schoonmaken nodig. Waar je op tegels liever niet met een allesreiniger aan de slag wilt gaan kan dit bij laminaat bijvoorbeeld wel prima. Lees je daarom van te voren goed in en verdiep je echt eens in het materiaal.

Stroom, water of toch stoffen?

De meeste klassieke manier van schoonmaken is waarschijnlijk toch wel dweilen. Je maakt simpelweg een sopje en daarmee dweil je, je vloer eens lekker schoon. Toch zijn er tegenwoordig ook andere manier die misschien wel veel beter zijn voor je vloer. Tegenwoordig bestaan er bijvoorbeeld ook stoomreinigers waar je houten vloer bijzonder blij van wordt maar ook swiffers die stof en ander veilig op nemen waar je tegelvloer zeker geen nee tegen zegt. Uiteraard is iedere manier van schoonmaken prima maar wel stomen of stoffen haal je misschien net zoveel of zelfs wel meer profijt.

Oma weet raad

Weet je wie de allerbeste tips heeft? Dat zijn natuurlijk onze oma’s! Daarom wordt oma’s raad ook altijd bijzonder erg gewaardeerd en het leuke, die ouderwetse tips helpen over het algemeen ook nog eens ontzettend goed. Heb je bijvoorbeeld een nare vlek op je tapijt die je er echt niet uit krijgt of een kras op je tegel die je eigenlijk weer een beetje wil maskeren. Zoek dan gewoon even online naar tips van oma en je komt zeker een aantal goede en vooral nuttige tips tegen.

Stofzuigen kan altijd

We lopen iedere dag behoorlijk wat vuil van buiten naar binnen blijf daarom altijd goed je huisje schoonmaken ook al lijkt deze helemaal niet vies. We begrijpen uiteraard dat je niet iedere dag zin heb op de dweilen, te stomen of te swifferen maar even snel een stofzuiger door het huis heen halen, dat kan altijd!