Weer hard aan de slag gegaan

De afgelopen maanden hebben wij over het algemeen meer tijd thuis doorgebracht dan dat we normaal gesproken zouden doen. Vanwege de getroffen maatregelen hebben we noodgedwongen veel thuis moeten werken. Daar had ik eigenlijk geen problemen mee en dat ging mij wel redelijk goed af. Echter heb ik naast het thuis werken niet stil gezeten, maar heb ik juist de handen uit de mouwen geslagen. Ik had nog een grote to-do lijst met een aantal klussen die gedaan moesten worden aan mijn woning. Echter had ik daar voorheen niet de tijd voor om die klussen op te pakken. Daarom kwam het mij de afgelopen weken goed uit om thuis wat klussen te gaan doen. Ik heb besloten om mijn muren te gaan schilderen, om nieuwe keukenkastjes te gaan plaatsen en om een nieuwe vloer in mijn woning te gaan leggen. Het zijn nogal grote klussen wat veel tijd en moeite vergt. Hieronder zal ik je wat meer vertellen over hoe de klussen zijn verlopen.

Een nieuw likje verf

Het was weer eens de hoogste tijd om mijn muren te voorzien van een nieuwe likje verf. Het is alweer bijna tien jaar geleden dat ik voor het laatst mijn muren heb geverfd en dat was ook wel aan de muren te zien. Toentertijd heb ik de muren wit geschilderd, maar het wit is steeds meer naar geel gaan veranderen. Ik had besloten om ze niet weer wit te gaan schilderen, maar om ze in een beige kleur te schilderen. Het is een warme kleur wat voor een meer huiselijke sfeer zorgt. Daarnaast past het ook goed bij mijn interieur. Na een lange dag druk bezig te zijn geweest, waren al mijn muren geschilderd. Even laten drogen en vervolgens kon ik al mijn meubels weer op hun plek zetten. Daarna ben ik verder gegaan met het plaatsen van de nieuwe keukenkastjes. Dat was ook een pittige klus, maar gelukkig kreeg ik hulp van twee vrienden.

Door met de nieuwe vloer

Het plaatsen van de nieuwe keukenkastjes ging makkelijker dan dat ik van tevoren had verwacht. Daarna ben ik gelijk aan de slag gegaan met de vloer. Als eerst heb ik de oude vloer eruit gesloopt en een nieuwe ondervloer geplaatst. Daarna ben ik langs laminaatwinkel De Laminaat Expert gegaan voor een nieuwe laminaatvloer. Vervolgens ben ik de nieuwe houten vloer gaan leggen, wederom met hulp van twee vrienden. Het kostte ons een middagje werk, maar gezien het eindresultaat was dat het zeker waard!