Kies de bril die bij je past!

Leesbrillen, zonnebrillen, kinderbrillen… brillen komen voor in alle soorten en maten. Dat kan soms best last zijn, zeker als je zelf je bril mag kiezen. Naast alle soorten brillen zijn er namelijk ook nog eens een tal van modellen, kleuren en materialen waaruit je kan kiezen als je een bril laat aanmeten. Maar hoe weet je dan eigenlijk of je wel een bril kiest die bij je past? In dit blog een paar handige tips zodat je altijd met de juiste bril naar huis toe gaat!

Wat is je gezichtsvorm?

Ieder gezicht heeft zijn of haar eigen vorm, ook wel bekend als je gezichtsvorm. Je kan bijvoorbeeld een rond gezicht hebben of juist een vierkant gezicht. Ook een ovale vorm of juist een langwerpige vormen zijn veelvoorkomende gezichtsvormen. Niet iedere vorm past bij iedere bril en niet iedere bril vast bij iedere vorm. Zo zal een ronde bril je ronde gezicht nog ronder maken en dat is waarschijnlijk niet wat je wilt. Je wilt een bril uitkiezen die eventuele lijnen verbreken en je gezicht juist laat spreken. Naast deze lijnen zijn ook je wenkbrauwen en je kapsel een belangrijk punt om naar te kijken. Zo wil je bijvoorbeeld niet dat een bril je wenkbrauwen doet verdwijnen of dat je kapsel juist helemaal over je bril heen valt.

Past de kleur bij je huid?

Ieder mens heeft naast een gezichtsvorm ook een bepaalde ondertoon in zijn of haar huid. Sommige mensen hebben een koele ondertoon terwijl andere mensen juist een warme ondertoon hebben. Deze ondertonen zorgen ervoor dat sommige kleuren ons ontzettend goed staan en sommige kleuren juist wat minder. Een kleur die niet bij je ondertoon match zal je dus een stuk minder goed staan. Ook de kleur van je haar en de kleur van je ogen bepalen of je een kleur wel of niet kan hebben. De juiste bril kiezen is dus ook de juiste kleur kunnen bepalen.

Voelt de bril comfortabel?

Mensen die brillen nodig hebben dragen ze minstens voor een aantal uur per dag gaan dragen. Denk je dat het dragen van een bril fijn is als deze helemaal niet comfortabel aanvoelt? Nee, grote kans van niet! Daarom is het belangrijk dat je de bril ook lekker vindt zitten. Je bril mag bijvoorbeeld niet klemmen bij je oren en ook het gedeelte bij je neus moet comfortabel tussen. Meten is weten maar ook proberen is zeker aan te raden zodat je kan voelen wat je wel fijn vindt qua model en wat ook zeker niet.