Dit jaar je vakantie gemist? Boek alvast voor volgend jaar!

2020 was het jaar van heel veel dingen behalve van op vakantie gaan. We werden vriendelijk doch dringend verzocht om onze vakantie om te boeken of te annuleren en de “staycation” werd in het leven geroepen. Ook wel bekend als de vakantie in eigen land. Natuurlijk is daar om zijn tijd ook niks mis mee maar volgend jaar wil je natuurlijk weer gewoon genieten van zon, zee, strand en vooral niet aan de Nederlandse kust. Plan daarom nu alvast je vakantie voor 2021 naar een van deze prachtige landen in Europa.

Kroatië

Kroatië wordt meer en meer een populaire vakantiebestemming onder Nederlandse vakantiegangers. Dit land is namelijk prima te bereiken en heeft ook nog eens een heerlijk mediterraans klimaat. In de zomer kan je dus volop genieten van het mooie weer aan een langgerekte kust. Doordat dit land als vakantiebestemming pas in opkomst is, is het ook nog niet overladen met vakantiegangers zoals je wel hebt aan de Costa del Sol bijvoorbeeld. Je kunt in Kroatië nog steeds genieten van de rust terwijl jij je tentje opzet op een van de prachtige vakantieparken in de land. Favoriete campings zijn onder andere park Umag en park Bijela Uvala. Beide campings staan garant voor een heerlijke vakantie voor het hele gezin. 

Sardinië

Nog een ruwe diamant als we het hebben over vakantiebestemmingen is Sardinië. Sardinië is een van de eilanden van Italië en schijnt bijna net zo mooi te zijn als de Caraïben. Prachtige witte stranden en een bijzondere natuur. Je kunt hier helaas niet zelf met de auto naar toe rijden maar met een vlucht ben je hier met een paar uurtjes. Een huurauto huren kan wel op dit eiland en zo kan je toch op eigen houtje alle mooie plekken van dit eiland bezoeken. Van luieren op het strand tot een hike in ongerepte natuur, dit land heeft voor ieder wat wils.  

Azoren

Nog een eiland wat nog redelijk onbekend is als vakantiebestemming is de Azoren. De Azoren is, in tegenstelling tot Sardinië, wel een stukje vliegen maar de reis is het zeker waard. Dit eiland behoort tot de Portugese eilandengroep en heeft een prachtige natuur. Vooral de sportieve vakantieganger kan hier zijn gelopen niet op. Van hiken tot raften en zelf canoening, paardrijden en hiken, alles kan op dit eiland. Ook op zee valt er genoeg te beleven en heb je grote kans dat je een walvis, dolfijn of orka spot.

Schotland

Last but not least is Schotland. Een land met een misschien iets minder aantrekkelijk klimaat maar zeker niet een minder aantrekkelijke natuur. Maak met je (huur)auto een stedentrip en ontdek alle bijzondere steden met ieder zijn eigen verhaal. Vooral in de nazomer heeft dit land iets betoverends.