Hoe zorg jij voor goed teamwork?

Goed teamwerk is natuurlijk van belang. Het maakt eigenlijk niet uit in welke sector je werkt. Wanneer jij goed kan samenwerken met jouw team, kan je alles aan en werk je ook als een geoliede machine. En dat is wat je wilt! Maar werk je niet goed samen, of moet je nog heel erg aan elkaar wennen. Dan is het natuurlijk even een taak dat jullie met de neuzen dezelfde kant op staan en dat jullie uiteindelijk goed kunnen samenwerken. Dus hoe ga jij zorgen dat jouw team goed kan samenwerken? Misschien kan een beetje teambuilding daar wel bij helpen!

 

Teambuilding to the fullest

Teambuilding is heel erg leuk. En vooral wanneer er een spelelement in zit, zoals bijvoorbeeld in een escaperoom. En als je het even goed bekijkt, dan is een escaperoom eigenlijk perfect voor een teambuilding. Want om het bot te zeggen, je zit in een kamer opgesloten en je wilt eruit komen en dat kan alleen als je goed samenwerkt. Dus dan moet je wel even goed communiceren en samen tot een goed plan komen om er uiteindelijk uit te komen. Hierbij leer je natuurljik erg goed samenwerken.

 

Maar nu met corona is het helaas niet mogelijk om met zijn allen in een hoekje te gaan staan en een escaperoom te doen. Daarvoor moeten we nog even wachten tot deze crisis voorbij is. Maar mensen zijn natuurlijk creatief bezig geweest en je kan nu ook online leuke teambuilding activiteiten doen. Zo zit iedereen thuis achter zijn scherm en kan je alsnog samenwerken om tot een goed einde te komen. 

En we weten allemaal, wanneer er een spelverband is en je kan "winnen" dat iedereen natuurlijk erg fanatiek wordt en zijn uiterste best gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan het idee dat je in teams een crisis op moet lossen, eigenlijk waar we momenteel in leven en het kan ook nog zo eens voorkomen tijdens het werk. Want je moet er samen uit komen. Maar dan een spel variant waar je verschillende puzzels moet oplossen en er samen aan uit moet komen. Zo moet je bijvoorbeeld met zijn allen een stukje zingen, een dansje doen, sudoku puzzels oplossen die opgesplitst is en verschillende raadsels. En het klinkt nu heel makkelijk. Maar je moet natuurlijk vooral communiceren met elkaar en proberen tot het goede antwoord te komen. En dat maakt het allemaal leuk. 

 

Dus hoe zorg jij er voor dat jij goed kan samenwerken met jouw team? En wanneer staat bij jullie weer een teambuilding uitje gepland?