Afvalcontainer huren: hoe werkt dat?

Wij gingen voor het eerst een grote klus in huis aanpakken, een echte verbouwing zélf uitvoeren. Spannend! Toen we ons huis kochten was het al duidelijk dat de keuken een keer vervangen zou moeten worden. Dit jaar was het zover. We hadden gespaard en mijn vriend had genoeg vrije dagen in de zomer om de keuken er zelf uit te slopen en een nieuwe te plaatsen. Onze vrienden hielpen ons gelukkig mee. Een van hen raadde ons aan te denken over een afvalcontainer huren. Volgens hem was het een stuk eenvoudiger je bouwafval direct in een afvalcontainer naast je huis te kunnen deponeren dan steeds naar de stort te moeten rijden. Wij konden ons daar wel in vinden. Een afvalcontainer huren bleek bovendien een stuk voordeliger te zijn dan we dachten. Daarom besloten we tijdens het plannen van de verbouwing en de voorbereiding alvast een puincontainer te huren. Ik ben blij dat we dat hebben gedaan want het scheelde ons veel tijd en geld. Het aanvragen, laten plaatsen en laten ophalen was zo gebeurd.

Afvalcontainer huren voor verbouwing

Als je een afvalcontainer wilt huren hoef je alleen maar een verhuurbedrijf op te zoeken via het internet. Je kunt diverse soorten afvalcontainers huren. Wij kozen voor een puincontainer, maar je kunt ook een container huren voor groenafval of restafval. Een afvalcontainer huren is mogelijk voor een week, een paar weken of zelfs langer. Je moet wel voldoende ruimte naast het huis hebben om de container neer te laten zetten. Wij hadden gelukkig voldoende plek in onze straat om de container een paar weken neer te zetten.

Ophalen en legen

Normaal gesproken moet je je puin natuurlijk naar de stort brengen. Met een puincontainer hoeft dat niet. Het verhuurbedrijf komt de container op een afgesproken moment ophalen en zet er meteen een nieuwe neer. We konden op die manier gewoon doorgaan met onze werkzaamheden. Daardoor was de nieuwe keuken precies op het geplande moment geplaatst. We hebben geen dag vertraging opgelopen. Wat mij betreft is een afvalcontainer huren bij een verbouwing een ideale keuze. Het is voordelig en het maakt je klus een stuk eenvoudiger! We hoefden immers niet te wachten met het afvoeren van ons afval. De hele keuken kon er in een keer uit. Alleen de oude apparaten moesten we tijdelijk opslaan omdat die niet in de puincontainer mochten. Dat was geen probleem, die hebben we zolang in onze schuur neergezet. De nieuwe keuken kon er na de sloop direct in.