Hoe kies je het perfecte badkamermeubel?

Als je je badkamer een nieuwe look gaat geven dan is het eerste waar je aan denkt natuurlijk de tegels op de vloer en wanden. Vergeet echter niet dat ook een badkamermeubel set ontzettend veel invloed heeft op de uitstraling van de badkamer. Dit meubel moet natuurlijk passen bij de tegels die je hebt uitgezocht, maar dat hoeft niet perse qua kleur. Je kunt namelijk gerust kiezen voor witte tegels in combinatie met een grijze badkamerkast, of juist gekleurde tegels met een wit badkamermeubel. Het belangrijkste is dat dit meubel qua grootte past bij jouw badkamer, want dan is de ruimte in balans.

Je kunt een badkamerkast hoog of laag kopen, en afhankelijk van de ruimte kiezen voor een open indeling of deurtjes. Over het algemeen geldt dat hoe kleiner de ruimte is, hoe beter het is om te kiezen voor een open meubel een enkel onderkastjes. Bovenkastjes doen de ruimte namelijk kleiner voelen. Als je echter kiest voor een witte badkamerkast hoog aan de muur dan valt het meestal nog mee. Wit maakt ruimtelijk!

Badkamermeubel met dubbele of enkele wasbak?

Als je badkamer groot genoeg is kun je natuurlijk kiezen voor een relatief groot badkamermeubel dubbele wasbak. In dat geval heb je zowel de optie om voor twee losse wasbakken te gaan als voor één extra brede wasbak. In het tweede geval heb je eigenlijk een soort tussenformaat, dat perfect is voor als je net geen plek hebt voor twee losse wasbakken. Je kunt deze extra brede wasbak wel complementere met twee kranen, zodat meerdere mensen hem tegelijk kunnen gebruiken. Dit is wel zo handig voor grote gezinnen, zeker als je in de ochtend allemaal rond hetzelfde tijdstip klaar moet zijn!

Het materiaal van je badkamerkast

Als laatste moet je kiezen welk materiaal je wilt voor je badkamerkast. Over het algemeen zijn ze gemaakt (of afgewerkt) van of met kunststof. Het moet immers vochtbestendig zijn. Er zijn echter ook houten badkamermeubels. Deze zijn dan afgewerkt met een dikke laag lak, of het is gewoon kunststof met een houtprint erop. Dit oogt heel erg natuurlijk en is perfect voor als je een echte spa look wilt creëren. Vergeet naast dat badkamermeubel ook geen goede spiegel aan te schaffen, eventueel met verlichting erin verwerkt. Er is niets vervelender dan niet goed kunnen zien wat je aan het doen bent, zeker als het om het aanbrengen van make-up gaat. Ingebouwde verlichting is tegenwoordig gelukkig heel normaal, en een badkamerkast met lampjes erin verwerkt is dus niet moeilijk te vinden!