De meest populaire badkamer trends

We worden tegenwoordig doodgegooid met foto's van de mooiste, strakste en modernste badkamers. We zien ze inmiddels allang niet meer alleen in tijdschriften of interieur televisie programma's. Tegenwoordig hebben ook veel van onze vrienden en familieleden hun badkamer laten verbouwen. Misschien speel jij ook wel met het idee om binnenkort je badkamer aan te passen. Maar waar moet je op letten, en welke badkamermeubels mogen absoluut niet ontbreken in je nieuwe badkamer? Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij hieronder de grootste trends op een rijtje gezet.

Breng rust en ontspanning in je badkamer

Waar de badkamer vroeger voornamelijk een praktische ruimte was, moet de badkamer tegenwoordig vooral een oase van rust en ontspanning zijn. Ga je een bad kopen? Dan moet dit bad je alle stress kunnen ontnemen. Het is dus belangrijk om te denken aan hoe je je lichaam het liefst in een bad positioneert. Overigens zijn de badmeubels niet de enige manier om ontspanning in je badkamerruimte te creëren. Ook met donkere kleuren creëer je snel en gemakkelijk een warm en relaxte sfeer in kleinere ruimtes. Wil je liever je witte tegels behouden? Geen probleem! Kies dan voor bijvoorbeeld zwarte badkamermeubels, of zwarte kranen. En vergeet ook vooral de simpele en kleine details niet. Denk bijvoorbeeld aan het verbergen van je shampooflessen. En zorg ervoor dat al je handdoeken en washandjes dezelfde kleur hebben!

Kies voor grote badkamermeubels

We hebben met z'n allen steeds meer ruimte nodig. Ook in onze badkamers. Want de dagen waarop alleen vrouwen veel verzorgingsproducten hadden, zijn voorbij. Ook de moderne man heeft zijn eigen kastje nodig. En het is belangrijk om daar rekening mee te houden. Dit geldt overigens niet alleen voor de opbergruimte in een badkamer, maar ook voor de douche en de eventuele badkuip. Bekijk eerst heel goed of je wel een bad kwijt kunt in de ruimte. Want een badkuip is heerlijk, maar niet als het ervoor zorgt dat je badkamer onoverzichtelijk en krap wordt. Kies dan voor een lekker grote douche met een moderne douchedeur.

Breng de natuur naar binnen

Oké, dit klinkt misschien een beetje raar. Maar één van de meest populaire badkamerideeën van het moment zijn planten. De natuur brengt nou eenmaal een sfeer van rust en ontspanning met zich mee. Het creëert het ultieme spa-gevoel. Wil je dit zelf uitproberen? Kies dan voor een luchtzuiverende plant. Sommige mensen maken tegenwoordig een hele jungle van hun badkamer. Begin je liever klein? Hang dan een takje eucalyptus aan je douchekraan. Dit zorgt voor een klein beetje groen, én voor een heerlijke geur.