pakket verzenden

Een pakketje verzenden en ontvangen

Ik hou ontzettend veel van post krijgen, maar helaas doen we dat tegenwoordig niet veel meer. Iedere dag open ik met goede hoop mijn postvak, om eigenlijk vooral reclames en foldertjes te vinden. Er is een nieuwe yoga studio geopend, een winkeltje in sieraden geeft 30 % korting tijdens de feestdagen, en oh, Domino’s doet nu twee pizza’s afhalen voor de prijs van één. De enige echte brieven die ik ontvang, zijn brieven van de gemeente of belastingen. Die geven me altijd de bibbers om open te maken, en niet de leuke bibbers die je kreeg bij het openen van een liefdesbrief. De enige leuke post om nu nog te ontvangen, zijn pakketjes. Die zijn altijd leuk om te krijgen, en soms moet je zelf ook een pakket verzenden. Ik heb een vriendin in Schotland en een vriendin in Amerika, die ik af en toe pakketjes verstuur vol met Nederlandse dingen. Hagelslag, stroopwafels, sokken met de Nederlandse vlag erop, etc. Maar ook kleding moet ik soms retour sturen in een pakketje, die ik dan naar een PostNL of DHL punt breng.

Ik vind het oprecht jammer dat de tijd van elkaar brieven schrijven voorbij is. In oude films zie je nog de tijd en moeite die iemand stopt in zo’n brief, om hem te versturen en dan dagen te wachten tot je geliefde hem heeft. Tweede Wereldoorlog films, waarbij de vrouw alle brieven van haar man in een mooi doosje heeft bewaard. Sommige vrouwen drukten met lippenstift een kus op de brief, of spoten er een beetje van hun parfum overheen zodat de brief naar ze rook. Prachtig. In een brief werden gevoelens geopenbaard, er werd nagedacht wat er in kwam, wat er was maar beperkte ruimte natuurlijk. Een prachtig concept. Je mooiste handschrift gebruiken, woordkeuze.

Nu staan we in constant contact met elkaar, sturen onsamenhangende appjes vol spelfouten, we spreken elkaar niet eens meer netjes aan. Geen, ‘Hi Sophie, hoe gaat het met je vandaag?’ en dan wachten op antwoord, maar: ‘Soof kun je ff die mail sturen’. We hebben zo veel contact met elkaar dat het niet meer uitmaakt hoe je iets verstuurd, hoe veel moeite je in iets stopt, want je praat toch wel de hele tijd met elkaar door via instagram, whatsapp, facebook. Reageren, linkjes, hartjes, liken. Gelukkig hebben we pakketjes nog; de enige echte laatste manier om te laten zien; hey, ik steek hier moeite in voor jou.

Geef een reactie