De toekomst van Retail

Met drones bezorgen

Een van de grootste revoluties in de afgelopen tien jaar is de totale verandering in Retail. Steeds meer winkels gaan dicht en Amazon neemt ook van alles over. Amazon is ook bezig met een revolutie creëren qua de manier van pakket verzenden. Amazon heeft de nieuwste versie van zijn Prime Air-bezorgingsdrone onthuld, een hybride vliegtuig dat zowel verticaal kan opstijgen en landen als een voorwaartse vlucht mogelijk maakt. Het bedrijf zegt dat het in “de komende maanden” een bezorgservice met de drone wil lanceren, maar heeft niet gezegd waar dit zou kunnen plaatsvinden of hoeveel klanten het zou kunnen dekken.

Introductie van de drone op het podium op de Re: MARS-conferentie van Amazon in Las Vegas, de wereldwijde CEO van Amazon, Jeff Wilke, benadrukte de veiligheidskenmerken van het vliegtuig. “We weten dat klanten zich alleen comfortabel voelen wanneer ze drone-leveringen ontvangen als het systeem ongelooflijk veilig is”, zegt Wilke. Amazon zegt dat de veiligheidskenmerken van de drone het “robuust en stabiel maken als commerciële vliegtuigen” – een grote claim voor technologie die nog in de kinderschoenen staat.

De nieuwe drone gebruikt een combinatie van thermische camera’s, dieptecamera’s en sonar om gevaren te detecteren. Met behulp van machine learning-modellen kunnen boordcomputers automatisch obstakels identificeren en eromheen navigeren. “Van paragliders, hoogspanningslijnen, tot de corgi in je achtertuin, deze drone heeft veiligheid gedekt,” zei Wilke.

De nieuwe Amazon drone

Amazon hoopt echter FAA-goedkeuring voor het ontwerp te krijgen. Zoals Wilke Bloomberg vertelde, is de hele drone gebouwd met FAA-goedgekeurde onderdelen of ontworpen met goedkeuring in het achterhoofd. “We vertellen het de FAA niet, hé, hier is iets nieuws dat je nog nooit eerder hebt gezien,” zei hij. “We zeggen, dit is een vliegtuig dat is gebouwd volgens strenge lucht- en ruimtevaartnormen.”

Het is de moeite waard om te onthouden dat Amazon geen uitstekende staat van dienst heeft als het gaat om het halen van zijn deadlines op dit gebied. Het bedrijf kondigde voor het eerst plannen aan voor Prime Air helemaal in 2013, maar raakte al snel problemen met logistiek en regelgeving. Vervolgens zei het in 2016 dat het zijn eerste succesvolle drone-levering had gedaan aan een klant in Cambridge, Engeland. Maar dat bleek een eenmalige stunt te zijn in plaats van het begin van een reguliere dienst. Rivaliserende Project Wing van Google heeft ondertussen langzaamaan een aantal testservices uitgebreid op locaties zoals Finland en Australië.

Als we de afgelopen jaren één ding hebben geleerd over de levering van drones, is het dat de implementatie van deze systemen veel moeilijker is dan alleen het bouwen van het vliegtuig. Wat Amazon vandaag heeft gedaan, is een drone onthullen en zichzelf een andere deadline geven. Nu moeten we kijken of het werkt.

Geef een reactie