Je kind bezighouden in de corona-tijd

Tot een paar maanden geleden had niemand gedacht dat we in een samenleving zouden leven waarin een pandemie gaande is. Een enkeling nam de situatie in China al heel serieus, maar de meeste mensen dachten ‘dat gaat wel weer over’ of ‘dat komt toch niet deze kant op’. Maar helaas was dit niet het geval… Gelukkig zien de vooruitzichten er inmiddels al veel beter uit en zijn is aantal ziektegevallen sterk gedaald. Toch zal het thuiswerken nog een tijdje duren, en dat kan knap lastig zijn als je kinderen hebt! Gelukkig heb ik hier voor jullie een aantal tips om je kinderen bezig te houden in deze thuiswerk-periode.

Schleich speelgoed 

Allereerst is Schleich farm world speelgoed echt een geweldige optie om je kids bezig te houden. Waarom? Omdat Schleich speelgoed allereerst heel goed in de smaak valt bij kinderen. Ze kunnen eindeloos rollenspelletjes spelen met alle diertjes, boerderijen, aanhangers, en nog veel meer. En daarnaast is de collectie echt eindeloos! Om je kinderen bezig te houden kan je dus af en toe nieuwe stukjes speelgoed aanschaffen. Dan zijn ze er weer voor een tijdje niet meer op uitgekeken en juist enthousiast om met de nieuwe dieren/stukken te spelen. Ook kan je ze aanmoedigen om met andere kinderen bij elkaar te komen die ook Schleich paarden speelgoed hebben. Ook dan zien ze weer nieuwe dieren die ze niet kennen en waar ze mee kunnen spelen. 

‘Kids-dag’

Daarnaast is ook een goede tip om met vriendinnen een ‘kids-dag’ af te spreken. Gewoon een dag waarop je met een paar je kinderen meeneemt naar een van jullie huizen. De kinderen kunnen dan met elkaar boven spelen of in de tuin, terwijl jullie aan het werk zijn. Zo is thuiswerken ook nog eens veel gezelliger want tussendoor kan je af en toe kletsen en een koffiepauze inlassen. Als de kinderen zich vervelen kan je met z’n allen hierover zeuren en een plan bedenken om ze weer te vermaken, haha! ‘Gedeelde smart is halve smart’, toch?! 

Knutselen 

Tot slot is een goede tip om je kinderen aan het knutselen te zetten. Ook aan knutselspullen heb je namelijk heel veel variatie. Je zou bijvoorbeeld eerst schilderspullen op tafel kunnen zetten. Als ze dan de schilderijtjes af hebben en hier op uitgekeken zijn, haal jij ineens nog wat glitters en stickers tevoorschijn. Geloof mij: dan heb je echt wel weer hun aandacht! Een extra aanmerking is wel dat dit idee niet zo goed werkt bij de meeste jongens, omdat de concentratieboog van jongens nou eenmaal wat kleiner is en hun interesses ergens anders liggen. Die kan je dus beter gewoon naar buiten sturen voor een potje voetbal.