Gaat de merkentrend van 2018 door?

Heb je het tijdens het afgelopen jaar ook wat van de merkentrend meegekregen? Het kan bijna niet anders, maar voor het geval dat het je is ontgaan vertel ik je hier iets meer over de opmerkelijke trend. Voor mensen die het niet per se hebben met designer kleding is het niet echt een heel uitnodigende trend, maar voor vele was het dat zeker wel. We zijn nu ook al een paar maanden het nieuwe jaar in en toch blijft de merkentrend in het straatbeeld. Het lijkt er dus op dat we nog steeds mee kunnen doen met deze trend. In deze blog vertel ik je er meer over.

Designer van top tot teen

De schoenen van balenciaga leken het begin van de trend te zijn. In elke stad en bij elke influencer kreeg je balenciaga schoenen te zien. In het begin viel het nog niet op dat naast de balenciaga schoenen ook een hoop andere merken met de schoenen werd gecombineerd. Waar je een tijdje geleden nog veel mensen zag met schoenen waar je de naam niet van wist, is dat nu totaal anders. Van haarbanden en tassen tot armbanden en sieraden, alles is designer. Het gaat hier vooral om de jongere generatie, want ik spot hen steeds in deze kleding.

Waar komt de merkentrend vandaan?

De laatste jaren zijn influencers steeds meer een voorbeeld aan het worden voor een grote groep mensen. Op het moment dat deze influencers veel merken met elkaar combineren, willen hun volgers dat ook doen. Voordat je het weet hebben al de studiegenoten dezelfde kleding en wilt men er zelf ook bij horen. Vooral bij het merk Fendi was duidelijk te zien dat veel bekende mensen de hype overbrachten. Het komt dus door het volgen influencers. Door het grote aantal van deze influencers, gaan grote aantallen met mensen mee met de trends.

Het is nog niet voorbij

Nog steeds kun je op straat veel mensen zien met kleding van dezelfde designermerken. De merkentrend van 2018 gaat dus door. Wanneer het voorbij is, is nu nog niet te zeggen. Het aantal mensen die met schoenen van balenciaga en dergelijke merken rondloopt, lijkt eerder te verdubbelen dan verminderen. Zie jij jezelf ook al meedoen met de trend of laat je dat liever aan anderen over? Een ding is zeker de schoenen zien er in ieder geval wel heel stijlvol uit dus we snappen de trend wel heel goed!