Fans van Vans

Iedereen kent ze tegenwoordig wel, de überhippe zwart-witte schoenen van Vans  met het rode logootje achterop. Waar Vans ooit bekend stond als een skatermerk, is Vans nu uitgegroeid tot een merk met status over heel Europa. Vans zijn te koop onder andere bij een Fresh Cotton winkel.

 

Oorsprong van Vans.

Vans is bedacht door vier jonge jongens in 1960, die schoenen bedachten en maakten in hun garage in California. Toen een vrouw klaagde dat er niks tussen zat wat ze leuk vond, besloten de makers hun ene design aan te passen en te customizen naar wensen van de kopers. In de jaren 70 werd de schoen door skateboarders overgenomen dankzij de stevige rubberen zool, waardoor ze niet uitgleden op hun skateboard.
in de jaren die volgden bracht Vans de allereerste ‘skateboard shoe’ uit.
Tegenwoordig is Vans uitgegroeid tot niet alleen een schoenenmerk maar draagt het ook een kledinglijn. Hoewel ze uniseks kleding verkopen, is het skateboard idee van Vans gebleven, en dat zie je terug in de kleding. Loszittende broeken, rugzakken, hoge sokken, truien met capuchons, Vans heeft de sportieve en jeugdige uitstraling door de jaren heen behouden.

Soorten Vans

Je kent vast de gebruikelijke zwart-wit variant, maar Vans komen nu in alle soorten en maten. Zo heb je camouflage print, tijgerprint, geel, roze, rode Vans, je hebt lage Vans of Hightops, instappertjes, zelfs flipflops. Voor elk seizoen en iedere bui is er een soort Vans. Vans zijn voor iedereen gemaakt, comfortabel, sportief en passen bij iedere outfit.

Waar kan je ze kopen?

Door heel Nederland heen zijn Vans winkels, zoals Den Haag, Amsterdam, Arnhem, Utrecht, en Rotterdam. Maar veel kledingwinkels verkopen zelf ook een Vans-lijn. Zo verkoopt de populaire winkel Fresh Cotton nu ook Vans, je kunt ze zelfs online bestellen! Zo kun je eerst lekker rustig browsen, je favoriete kleur opzoeken, een leuk printje overwegen, je hoogte beslissen, en verder shoppen naar rugzakken, broeken of shirtjes, voor je de winkel zelf ingaat. Of je laat het lekker thuisbezorgen! Ideaal, zo hoef je de deur niet uit, en krijg je toch de gloednieuwe Vans thuis gestuurd.

Dus voor iedereen met een voorliefde voor skateboarden of activiteiten of gewoon mooie sneakers, zijn de Vans nu overal te koop. Koop je favoriete uitvoering of je favoriete kledingstuk en draag het op school, op werk, of tijdens het sporten. Vans bestaan al meer dan vijftig jaar, en zal minstens zo lang blijven bestaan. Oudere edities van Vans zijn zelf collector’s items geworden! Kijk snel online.