De perfecte accessoire voor je camera!

Heb jij een camera, en wil je een recht, stabiel beeld? Dan is de perfecte accessoire voor jouw camera een tripod
De tripod zegt het al in zijn naam, het is een stabilisator op ‘drie poten’. Deze schroef je onderin je camera, waardoor je bijvoorbeeld van veraf kunt filmen, hoger in de lucht, de camera ergens kunt laten staan, je kunt het beeld verlaten of verhogen, een tripod hoort bij iedere cameraliefhebber!

Wanneer kun je een tripod gebruiken?

Vele vloggers gebruiken een tripod om hun camera veilig en stabiel te houden. Zo zet je de tripod op de bureau, en kun je hem afstellen op de juiste hoogte; bijvoorbeeld je gezicht. Door de tripod blijft de camera stabiel, trilt niet, en staat hij veilig.
Ook zijn tripods erg flexibel, met een goede tripod kun je de poten aanpassen waardoor je de camera meer kunt balanceren. Hiermee kun je de camera aanpassen zodat hij lager staat, meer naar links gebogen, of recht omhoog! Denk aan een shot in het vliegtuig. Je vliegt, maar je kunt uit het kleine raampje niet veel zien. Door de tripod in een bocht te buigen en uit het raam te richten, filmt de camera op de tripod het gehele uitzicht.
Een tripod is ook heel geschikt om de camera goed mee vast te houden. Veel camera’s zijn groot en vierkant en moeilijk met een hand te richten terwijl je foto’s maakt, of opneemt. Met een tripod die onderin de camera geschroeft staat, houd je alleen de poten vast. Deze zijn flexibel, dus die kan je aanpassen zoveel nodig is. Geen vieze vingers op de lens, of vermoeide armen meer!
Met een grotere tripod kun je zelfs de camera op ooghoogte vanaf de vloer instellen. Zo kun je je eigen films en scenes opnemen, of foto’s voor langere duur op dezelfde hoogte. Vermoeide armen zorgen voor een onscherp, trillerig beeld, maar een tripod wordt niet moe.

Neem ‘m nu mee!

Een tripod is in alle soorten en maten verkrijgbaar, en de ideale metgezel voor op reis of thuis. Sommige kleine varianten passen zelfs in de camera tas! Ook voor de budgetliefhebbers onder ons komen tripods in alle prijs variaties. De tripod is gemakkelijk in te klikken of vast te draaien onder de camera. Ook passen de meest voorkomende tripods op zowat iedere camera zoals Nikon en Canon, door het algemene inkliksysteem. Voor elke cameraliefhebber, is er een tripod!