De voordelen van werken in de cloud

Als eigenaar van een communicatiebureau werk ik met talloze partijen samen. In de eerste plaats mijn klanten en eigen medewerkers, maar ook met professionals die ons bureau ondersteunen. Fotografen, websitebouwers en allerlei andere creatieve ondernemers. Het spreekt tegenwoordig voor zich dat werken in de cloud dé manier is om samen te werken, maar toen ik begon was daar zeker nog geen sprake van. Werken in de cloud geeft me tegenwoordig volop mogelijkheden werk te delen, samen te bekijken en te bewerken. Daarbij kun je altijd de laatste versie van een bestand opzoeken en bewerken en hoef je je ook geen zorgen te maken om versiebeheer. Ideaal als je beschikt over een online werkplek. Ik heb gekozen voor werken in de cloud met Microsoft Azure met ondersteuning van Sirrus.nl. Zij bieden me de juiste software en ondersteuning, waar ik echt iets mee kan. Uiteraard zijn er allerlei andere mogelijkheden, maar ik ben enthousiast over deze werkwijze en zou niet anders willen dan een werkplek in de Cloud.

Veilig werken in de cloud

Ik kan me voorstellen dat ondernemers terughoudend zijn met werken in de cloud, vanwege veiligheidsredenen. Het zal ook niet voor elke bedrijfstak de meest logische keuze zijn, maar in mijn branche is veiligheid niet zo belangrijk dat werken in de cloud niet mogelijk is. Veiligheid is natuurlijk wel van belang, ook bij ons. Ik wil niet dat gegevens van mijn klanten uitlekken, of dat onze ontwerpen bij concurrenten terechtkomen. Gelukkig zorgen wij er samen met Sirrus.nl voor dat dat niet gebeurt. Onze cloud werkplek doet online alles wat we nodig hebben. Mijn werknemers zijn ook erg tevreden met de diensten en service van Sirrus. Ze kunnen ongehinderd hun werk doen en soepel samenwerken met klanten en andere partijen.

Overstappen op de cloud

Ben je nou ook geïnteresseerd in werken in de cloud? Ik kan een Sirrus cloudoplossing zeker aanraden. Ga eens in gesprek met experts op het gebied van werken in de cloud en laat je verrassen door de vele mogelijkheden. Er zijn vaak veel meer opties dan je denkt. Je kunt een Sirrus cloudoplossing overigens prima combineren met andere handige tools die je al gebruikt. Bovendien bespaar je door over te stappen flink op je eigen opslagruimte. Je bewaart immers alles in de cloud, kunt overal bij, ongeacht je locatie. Het enige wat je nodig hebt is een laptop en toegang tot je eigen cloud-locatie.

Geef een reactie