De nieuwste snufjes op het gebied van gamen

De technologie ontwikkelt zich razendsnel. En dat gebeurt op heel veel vlakken. Er is een continue ontwikkeling op het gebied van transport, media en entertainment zoals gamen. Over dat laatste wil ik het vandaag even hebben. Want wat is er dan precies nieuw op het gebied van gamen? In deze blog vertel ik je over een paar nieuwe trends op het gebied van computerspellen en games op andere platformen. Lees je mee?

Stap in een andere realiteit

Iets wat niet persé nieuw is maar wel genoemd moet worden is virtual reality. Ik zeg dat het niet persé nieuw is omdat virtual reality spellen al langer ontwikkeld worden maar ik wil het wel noemen om het simpele feit dat de spellen nu voor thuis ook steeds meer te verkrijgen zijn evenals professionele virtual reality brillen. Met deze brillen kan je dan 360 graden om je heen kijken in het spel. Dit maakt het spelen van deze spellen nog interessanter en is dus in feite een nieuwigheidje op het gebied van gamen. Omdat virtual reality erg in trek is zullen er zeker meer ontwikkelingen volgen.

Schaf het beste van het beste aan voor jouw favoriete spel

Zo zie je maar dat een spel alleen vaak niet genoeg is voor de ideale speelbeleving. Virtual reality is daar één voorbeeld van maar racespellen zijn een heel ander voorbeeld. De meeste spellen kan je makkelijk spelen met enkel het platform, scherm en een controller maar als je een stapje verder wilt gaan, overweeg je misschien om een controller accessoire aan te schaffen in de vorm van een stuur zodat je nog meer in het spel zit. En voor de échte racers onder ons kan je ook racestoelen aanschaffen. Dan zit je in een stoel met stuur en gaspedaal. Zet je virtual reality bril op en het voelt meteen alsof je echt op de baan zit. Race je rot!

Back to the old days

Een trend die naast nieuwe snufjes steeds populairder wordt, is ‘vintage’ gamen. Dat wil zeggen: teruggaan naar oudere platforms. We stoffen de gameboys weer af en spelen de meest simpele versies van Mario. Je kan natuurlijk nog verder teruggaan maar dan wordt ‘gamen’ gewoon weer ‘spelen’ en halen we de oude bordspellen weer van zolder. Die spellen zijn in ieder geval multiplayer spellen. En zo oud dat het bijna weer nieuw is.

 

Of je nu het nieuwste van het nieuwste hebt of niet, spelletjes spelen, blijft leuk.

Geef een reactie