Dashcam tips

Een dashcam, ook wel dashboard camera genoemd, is een beveiligingscamera op de voorruit, en soms op de achterruit, van een auto. Er zijn veel verschillende merken en modellen dashcams. Als je een dashcam voor jouw auto wilt kopen, moet je bepalen wat voor soort camera je nodig hebt en hoeveel het gaat kosten voordat je er een aanschaft. Of je nu geïnteresseerd bent in het kopen van een dashcam voor persoonlijk gebruik, om jouw bedrijfsauto’s te beschermen, of allebei, je wil de beste prijzen onderzoeken, zodat je de meest efficiënte en kosteneffectieve aankoop kunt doen.

Verschillende functies

Voor het dashcam auto kopen, moet je eerst beslissen welke dingen belangrijk voor jou zijn. Dashcams verschillen al snel in kwaliteit en prijs dus je moet goed op de specificaties te letten. Wil je graag een grote opslag zodat je niet elke dag de SD-kaart hoeft te vervangen, maar maakt de resolutie jou niet zoveel uit? Of wil je juist een hoge resolutie omdat je de beelden terug wil kijken als deel van een soort vakantie-album? Ben je van plan om veel ‘s nachts te rijden en heb je een goede nachtmodus nodig? Of ga je vooral overdag rijden?

GPS

Een handige functie die aan te raden is, is GPS. Als jouw dashcam GPS heeft, kan je precies zien waar je was op het moment van een ongeluk en hoe hard je reed. Als het aankomt op een verzekeringsclaim of zelfs een rechtszaak, heb je door de GPS meer betrouwbaar bewijsmateriaal. Zorg er dus voor dat je weet wat je wil zodat je niet onnodig veel geld uitgeeft aan functies die je niet wil of nodig hebt.

Goede kwaliteit

Nadat je hebt bepaald waarvoor je jouw dashcam wilt gebruiken, moet je ook een gerenommeerde verkoper zoeken die dashcams tegen een redelijke prijs verkoopt. Je kunt dit doen door vrienden en familie te vragen bij wie ze hun dashcams kopen of door verschillende verkopers te vergelijken. Er zijn tegenwoordig veel dashcams van goede kwaliteit op de markt en het is gemakkelijk om er een te vinden die perfect aan jouw behoeften voldoet.

Raamfolie

Nadat je jouw auto hebt uitgerust met een dashcam, is het tijd om te kijken naar meer opties om je auto veiliger te maken. Een van deze opties is raamfolie. Raamfolie auto is een goede manier om je auto zowel veiliger als koeler te maken. Door deze folie blijft de hitte tijdens de zomer lekker buiten, waardoor de auto koeler blijft. Ook als je soms last hebt van felle zonnestralen, is folie een goed idee. Ook kan het helpen om inbraak tegen te gaan, omdat je vanaf buiten niet kan zit wat er op de achterbank ligt.