Help, muizen! Wat nu?

Je loopt de keuken in, doet een kast open en het eerste wat je ziet is een gat in de verpakking van de koekjes en alle koekjes waar nog maar vrij weinig van over is. En nee het is niet de jongste die vannacht op het aanrecht is gekropen. Je weet het meteen: er zijn muizen. Het is een van de naarste soort ongedierte die je kan hebben en vrijwel iedereen hoopt het nooit mee te hoeven maken. Toch komt het in veel huizen wel eens voor, vooral als de huizen wat aan de oude kant zijn of op een bepaalde plek in de stad hun locatie hebben. Deze dingen hebben in ieder geval al een grote invloed op de kans op muizen. Maar hier valt goed rekening mee te houden. Hier kort op een rijtje wat je kan doen om muizen te voorkomen, en in het geval dat ze er al zijn: wat te doen om ze te laten verdwijnen.

Muizenbestrijding Amsterdam

Om maar meteen van het ergste uit te gaan: je hebt muizen, en niet zo’n beetje ook. Het moeilijke van muizen is dat ze vaak tevoorschijn komen als je zelf niet kijkt, maar aan de mate van keutels en open gemaakte etensverpakkingen kun je wel bepalen hoe groot het probleem is. Bij muizen geldt toch vaak het principe dat als er één is, er meerdere zijn. En al hoeft niet altijd het geval te zijn, doe je er bij een muizenprobleem toch goed aan om muizenbestrijding in te schakelen. Dit zijn mensen die toch van wanten weten, en dat is bij muizen vrijwel altijd wel noodzakelijk. Je kunt heus veel dingen doen om de muizen te verminderen, of het te voorkomen, maar als het probleem uit de klauwen loopt kun je eigenlijk niet anders dan het uit handen geven. Dit scheelt ook echt een hoop gedoe. Je hoeft niet meer ’s nachts krampachtig te luisteren naar het geluid in de keuken of weken lang bang te zijn dat ze in je slaapkamer lopen. Bij muizenbestrijding ben je er zeker van dat het probleem relatief snel verholpen wordt.

Voorkomen

Om muizen te voorkomen is het voor belangrijk om te weten dat de muizen het idee hebben dat er wat te halen valt in jouw huis, namelijk: voedsel. Zorg dat alles zo schoon mogelijk is en opgeborgen ligt. Voor nog meer zekerheid kun je ook alle gaten dichten zodat de kans minder groot is dat de muizen via die openingen de ruimtes in kunnen komen.