Elke soort fiets past bij een andere situatie

In Nederland zijn er erg veel mensen in het bezit van een fiets. Mensen met een passie voor fietsen hebben zelfs meerdere soorten fietsen in de schuur staan. Dit heeft te maken met dat elke fiets voor een andere situatie geschikt is. In dit artikel lees je wat van soort fiets je kunt kopen voor welke situatie.

 

Een racefiets 

Als je het heerlijk vindt om snel te fietsen, dan is het een echte aanrader om hier een racefiets voor aan te schaffen. Met een racefiets ga je stukken sneller dan met een stadsfiets en het kost je vaak ook nog minder energie. Een andere reden om een racefiets aan te schaffen, is als vervoersmiddel voor werk. Zo ben je met een racefiets aanzienlijk sneller op je werk. Zorg er wel voor dat je niet elke dag met bijvoorbeeld je laptop hoeft te sjouwen. Extra gewicht beïnvloedt je fietstocht nadelig.

 

Een mountainbike voor in het bos

Met een mountainbike door het bos fietsen kan een echte kick geven. Veel mensen spenderen hier elk weekend meerdere uren aan. Als je een mountainbike voor in het bos wilt kopen, is het onder andere belangrijk dat je rekening houdt met de wielgrootte. De grote van het wiel speelt namelijk een bepalende rol bij de wendbaarheid die je hebt. Als je dus in staat wilt zijn om snel bochten te maken, dan kun je het beste kiezen voor een mountainbike met kleinere wielen. Het nadeel van kleinere wielen is dat je minder snelheid kunt maken. Maak voor jezelf de afweging en kies een mountainbike die past bij jouw situatie. 

 

Een stadsfiets

Als je niet per se hoge snelheden wilt halen en door het bos wilt racen, dan is een stadsfiets de meeste geschikte fiets voor jou. Een stadsfiets fietst prettig, is stabiel en gaat erg lang mee. Een stadsfiets dames kan je in verschillende stijlen kopen. Er is daarom altijd een model beschikbaar die je mooi vindt en waarmee je goed overweg kunt. Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om een stadsfiets te bestellen via het internet. Dit heeft verschillende redenen. Allereerst ben je bij een webshop meestal minder geld kwijt. Ten tweede hoef je de deur niet uit om de fiets te halen. De derde reden waarom er vaker wordt gekozen om een fiets te bestellen is omdat je via het internet het assortiment makkelijker kunt vergelijken. Zo kun je verschillende sites openen om te kijken naar wat een gebruikelijke prijs is voor een specifieke fiets.